Foto: LETA

Rīgas domes vēlēšanās "Vienotības" sarakstā varētu kandidēt arī bijušais kultūras ministrs Ints Dālderis un bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs, pastāstīja "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

"Vienotības" iekšienē patlaban tiekot apspriesti trīs potenciālie Rīgas mēra amata kandidāti. Tuvākās nedēļas laikā partijas Rīgas nodaļa paudīs atbalstu vienam no viņiem.

Jau tagad ir skaidrs, ka "Vienotības" saraksta galvgalī būs arī pašreizējais Rīgas domes "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks, Pēteris Viņķelis, citi aktīvākie deputāti, kā arī Pasaules Dabas fonda Latvijā valdes loceklis Uģis Rotbergs.

Iespēju kandidēt nākamajās Rīgas domes vēlēšanās apsver arī Dālderis, pastāstīja Kampars. Viņš uzsvēra, ka Dālderis kultūras jomā ir neapšaubāms profesionālis. 2014.gadā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, tāpēc kultūras jomā Rīgas dome nevar būt "bāla, jēla un nekāda", uzsvēra "Vienotības" ģenerālsekretārs.

No Saeimas deputātiem iespēju kandidēt Rīgas domes vēlēšanās apsver bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs. Pēc Kampara domām, Loskutova ievēlēšana būtu kā "lapsas" ielaišana sasmakušajā Rīgas domes "vistu kūtī", kur tā varētu ne tikai uzošņāt nelikumības, bet arī kādu korumpantu nokampt.

Ir arī vairāki citi spēcīgi kandidāti, kas varētu startēt "Vienotības" sarakstā Rīgas domes vēlēšanās. Pēc Kampara domām, pašreizējā aktīvajā valdības darbības posmā būtu visai bezatbildīgi virzīt darbam galvaspilsētas pašvaldībā kādu no ministriem. Sarunas par kandidēšanu Rīgas domes vēlēšanās notiekot arī ar premjera padomnieci nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas jautājumos Sarmīti Ēlerti, bet vienošanās vēl neesot panākta, apgalvoja Kampars.

Arī citās pašvaldībās "Vienotība" gatavojas piedāvāt vēlētājiem deputātu kandidātus, kuri, citu partiju virzīti, jau ir apliecinājuši sevi pašvaldību darbā. Piemēram, kandidēt "Vienotības" sarakstā ir piekritis Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rozenbergs. Madonas novada domes vēlēšanās "Vienotības" saraksta līderis, visdrīzāk, būs pašreizējais priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, kurš daudzus gadus bija Tautas partijas biedrs, bet tagad ir paudis vēlmi iestāties "Vienotībā". Kampars ir pārliecināts, ka gan Rozenbergam, gan Ceļapīteram, kuriem ir liela autoritāte vietējo iedzīvotāju vidū, ir liels potenciāls ne tikai pašvaldību, bet arī visas valsts līmenī.

Savukārt sarunas par pašreizējā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa iespējamo pievienošanos "Vienotībai", pēc Kampara teiktā, beigsies bez rezultāta un aprobežosies tikai ar masu medijos sacelto ažiotāžu. Truksnis neesot izpildījis "Vienotības" izvirzīto nosacījumu - norobežoties no saviem padomniekiem Raimonda Munkevica, Jura Hlevicka un Romāna Mežecka, kuru reputācija tiek apšaubīta.

Kampars atzina, ka ceļš uz "Vienotību" ir atvērts arī profesionāliem cilvēkiem, kuri agrāk bijuši redzami citu partiju darbinieki. "Bet tas nenozīmē, ka "Vienotība" uzņem visus, kas palikuši bez partijas, nekāda masu iesaukuma nebūs," uzsvēra "Vienotības" ģenerālsekretārs. Tas, ka kāds cilvēks ir bijis Tautas partijas rindās, nenozīmē, ka viņš nevar turpināt savu politisko karjeru "Vienotības" rindās, norādīja Kampars. Viņš piebilda, ka arī Artis Pabriks un Aigars Štokenbergs savulaik bija aktīvi Tautas partijas biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!