Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija nolēmusi neatbalstīt deputātes Irinas Cvetkovas (SC) priekšlikumu un nesasaukt komisijas  sēdi par Nacionālās apvienības „Visu Latvijai! – TB/LNNK” līdera Raivja Dzintara 9.maijam jeb uzvaras dienai veltītajiem izteikumiem.

Savukārt pati Cvetkova pauž pārliecību, ka līdz ar šo lēmumu Sabiedrības saliedētības komisija apliecinājusi savu nevajadzīgumu. "Esmu pārliecināta, ka Sabiedrības saliedētības komisija palaida garām reālu iespēju pierādīt, ka tā strādā lietderīgi un ka  tautas kalpu darbi neatšķiras no vārdiem," norāda deputāte.

 SC Saeimas frakcijā portāls "Delfi" uzzināja, ka Cvetkova vēstulē Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājam, „tēvzemietim" Ilmāram Latkovskim bija aicinājusi izvērtēt viņa partijas biedra Dzintara  izteikumus 27. februāra laikrakstā „Neatkarīgā Rīta Avīze", kur viņš intervijā izteicies: «9. maijs ik gadu mums atgādina, ka joprojām esam apdraudēti, ka eksistē parkrievošanas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti»

Komisija izvēlējās  nespert izlēmīgus soļus - priekšsēdētājs paziņoja, ka ārkārtas sēdes sasaukšanu jāierosina komisijas locekļu vairākumam, un piebilda, ka  šo jautājumu vispār vajagot nodot citai komisijai , rezumēja Cvetkova.

"Rodas iespaids, ka komisijas 6,marta aicinājums ir  bijis nekas vairāk kā savdabīgs kopīgs solījums neiebilst leģionāru dienas iekļaušanai kalendārā," piebilda deputāte.

NA aicinājumā politiķiem un visai sabiedrībai bija izteikts aicinājums politiķiem   neizmantot piemiņas dienas un piemiņas brīžus savtīgiem, naidu kurinošiem, sabiedrību šķeļošiem un neiecietīgiem uzsaukumiem un rīcībām.

Cvetkova ir nemierā arī ar to, ka komisijas deputāti sēdē pūlējušies noskaidrot, kurš un kā balsos par likumprojektu, ar kuru iecerēts 16. martu iekļaut atceres dienu kalendārā.

Lēmumprojekts par 16. marta iekļaušanu  oficiālajā kalendārā ir iekļauts ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtībā.

Taču  Sabiedrības saliedētības komisijas sēdē kļuva skaidrs, ka valdošajā koalīcijā šajā jautājumā nav vienprātības, un šo projektu atklāti atbalsta tikai tā iesniedzēji - NA, norāda SC deputāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!