Foto: Publicitātes foto
Iekaustītajam "Apvienības pret nacismu" valdes priekšsēdētājam Jānim Kuzinam būs jāveic ekspertīze miesas bojājumu pakāpes noteikšanai.

Kuzins pastāstīja, ka sestdien pēc leģionāru un to atbalstītāju gājiena pie Brīvības pieminekļa viņam pieskrējis klāt kāds jaunietis un, neko nesakot, vairākas reizes iesitis pa galvu. "Ievainojumi man nav lieli - ir uzsista acs, pa degunu bija iesists, sākās diezgan liela asiņošana. Tad uzreiz policija jaunieti aizturēja, un mēs aizbraucām uz Matīsa ielas iecirkni. Šodien man jāiet medicīniskā ekspertīze," norādīja Kuzins.

Kuzins policijā uzrakstījis iesniegumu ar lūgumu sākt izmeklēšanu par šo incidentu.

Tāpat "Apvienība pret nacismu" Valsts policiju aicina vērtēt Saeimas "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputātu Raivja Dzintara, Jāņa Dombravas un Imanta Parādnieka un organizācijas "Daugavas Vanagi" aktīvistu rīcību, "bojājot biedrības aparatūru, sēru vainagu nacisma upuriem" un traucējot sapulci "Apvienības pret nacismu" pasākuma laikā.

Jau ziņots, ka leģionāru atceres pasākuma un viņu pretinieku piketa laikā pie Brīvības pieminekļa sestdien īslaicīgi aizturēti pieci cilvēki un kopumā, policijas vērtējumā, 16.marta pasākums noritējis saspringtākā gaisotnē nekā iepriekšējos gadus. Aizturētie ir no leģionāru atbalstītāju vidus.

Kāda sieviete aizturēta, jo no biedrības "Apvienība pret nacismu" pie Brīvības pieminekļa noliktā vainaga izrāva lenti. Kādu citu aktīvistu policisti aizturēja pēc tam, kad viņš mēģināja izraut vadus biedrības "Apvienība pret nacismu" uzstādītajiem skaļruņiem, kas atskaņoja skaļu padomju laika mūziku krievu valodā un uzrunas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!