Foto: DELFI

Sabiedrība par atklātību “Delna” apkopojusi pēdējā Rīgas domes sasaukuma korupcijas skandālus. Sarakstā iekļuvuši deviņi gadījumi un “Delna” uzskata, ka tie parāda kopsakarības Rīgas domes vadības attieksmē pret godīgu pārvaldību.

Sarakstā iekļauts kukuļošanas skandāls Rīgas domes Satiksmes departamentā, Rīgas Namu pārvaldniekā pazudusī nauda, pazudušais "Rīgas namu" miljons, "Rīgas satiksmes" mikroautobusu iepirkums, Saktas ziedu tirdziņa būvniecība, kā arī Dzīvokļu pārvaldes kukuļošanas lieta un pārkāpumi Rīgas brīvostā un arī ziņu sižetu pasūtīšana Pirmajā Baltijas kanālā, teikts "Delnas" paziņojumā medijiem.

„Aizbildinājumi varbūt dažādi, bet konkrētās lietas, ka problēmu Rīgā ir daudz un domes vadībai tās  adekvāti jārisina", apkopoto informāciju komentēja Delnas padomes priekšsēdētāja Inese Voika.

Viņa atzīmē, ka lietās, kur ir aizdomas par korupciju, interešu konfliktu vai vienkāršu zagšanu, ļoti svarīga ir vadības nostāja. "Novelt vainu uz politiskajiem konkurentiem vai arī neuzskatīt notikušo par problēmu nozīmē aizstāvēt negodīgu pārvaldi. Lai korupcija tiešām tiktu apkarota, līderiem tā publiskā telpā jānosoda. No Nila Ušakova un Andra Amerika neesam to dzirdējuši," atzīmē Voika.

"Delna" secina, ka liela problēma Rīgā šobrīd ir pilsētas vadītāju attieksme pret naudas izšķērdēšanas un korupcijas gadījumiem.

Organizācija arī atzīst, ka lielākajā daļā no šiem skandāliem izmeklēšana vēl turpinās.

Informāciju par Rīgas domes korupcijas skandāliem Delna publicējusi platformā www.deputatiuzdelnas.lv , kas aicina vēlētājus atsvaidzināt atmiņu par politiķu sastrādāto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!