Foto: LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks ( V) vēlas, lai atlūgumu iesniegusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Nellija Jezdakova turpinātu darbu dienestā, jo viņa ir ļoti pieredzējusi darbiniece, portālam "Delfi" apliecināja Finanšu ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis.

Pašlaik ministrs ir komandējumā, tāpēc Jarockis nevarēja pateikt, vai ministrs jau uzrunājis Jezdakovu par iespēju palikt VID un vai ir apspriesti konkrēti amati, kuros viņa varētu turpināt darbu.

Taču ministrs uzskata, ka Jezdakova ir viens no "atslēgas cilvēkiem", kas strādāja VID jau no dienesta izveides pirmsākumiem, tāpēc būtu svarīgi, lai viņa turpinātu darbu dienestā, norādīja Jarockis.

Jezdakova noteikti nebūtu nākamā VID ģenerāldirektora vietniece, taču kādā amatā viņai varētu piedāvāt turpināt darbu, pašlaik nav zināms.

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektore Jezdakova finanšu ministram ir iesniegusi lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata ar šā gada 10.jūliju.  Jezdakova sava atlūguma iemeslus neatklāj. Vilks atlūgumu ir pieņēmis.

Jezdakova turpinās pildīt savus pienākumus līdz 10.jūlijam. Lēmums par turpmāko rīcību nākamā ģenerāldirektora izraudzīšanai tiks pieņemts nākamnedēļ.

Jau maija vidū izskanējušas runas, ka var mainīties Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadība - savu amatu varētu atstāt pašreizējā VID ģenerāldirektore Jezdakova, bet viņas vietā varētu nākt kāds no esošajiem trim VID ģenerāldirektora vietniekiem.

Jezdakova VID ģenerāldirektora amatu ieņem kopš 2010. gada marta. Viņa amatā tika iecelta laikā, kad Finanšu ministriju vadīja Einars Repše (JL). Pirms tam Jezdakova bija toreizējā VID ģenerāldirektora Dzintara Jakāna vietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!