Foto: LETA

Saistībā ar sešu miljonu latu iztrūkumu pedagogu atalgojumam premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) norāda, ka Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) ir rūpīgāk jāveic finanšu plānošana.

Kā pastāstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke, pēc valdības vadītāja domām, situācijai ar iztrūkumu mērķdotācijām pedagogu algām ir jāmeklē risinājumi. Tāpēc viņš aicinājis IZM un Finanšu ministriju kopīgi veikt analīzi un iesniegt priekšlikumus.

Tāpat Dombrovskis uzskata, ka IZM ir nepieciešams rūpīgāk veikt finanšu plānošanu, lai turpmāk nepieļautu šādas kļūdas.

Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) konstatējis, ka iepriekšējos gados IZM budžeta plānošanā ir pieļautas kļūdas, kuru dēļ ir izveidojies iztrūkums mērķdotācijās pedagogu atalgojumam, informēja izglītība un zinātnes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola.

Iztrūkums esot izveidojies nekvalitatīvi veiktas budžeta plānošanas dēļ, pildot IZM un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības sadarbības memoranda nosacījumus. Kopējā iztrūkuma summa ir 6 042 100 lati.

Lai novērstu budžeta iztrūkumu un nodrošinātu mērķdotāciju pedagogu algām pilnā apmērā, tuvākajā laikā IZM virzīs izskatīšanai Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu un vērsīsies Finanšu ministrijā ar lūgumu piešķirt papildu finansējumu mērķdotācijai, veicot budžeta grozījumus 2013.gada budžetā.

2013.gadā pedagogu darba samaksas nodrošināšanai papildus ir nepieciešami 6 miljoni latu. No tiem 3 miljonus latu ministrija nodrošinās, pārplānojot budžetu un pārvirzot ieekonomēto finansējumu no citām budžeta programmām, tostarp no apakšprogrammas "Studējošo un studiju kreditēšana". Savukārt nākamajiem diviem gadiem pedagogu algu mērķdotācijām IZM prasīs iztrūkstošos sešus miljonus latu katram gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!