Foto: F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, kam piektdien ir pēdējā darba diena līdzšinējā amatā, Reformu partijas (RP) valdei iesniedzis iesniegumu par izstāšanos no RP, portālam ”Delfi” apstiprināja viņa preses sekretāre Maija Pētermane.

Sprūdžs pagaidām nekomentē, vai varētu pievienoties kādam citam politiskajam spēkam. Pagaidām nav zināms, vai viņš atjaunos savu 11. Saeimas deputāta mandātu, ko bija nolicis uz ministra pienākumu pildīšanas laiku.

"Delfi" jau vēstīja, ka septembrī Sprūdžs paziņoja, ka no 1. decembra atstās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu. Jau tolaik bija zināms, ka šādu lēmumu viņš pieņēmis pēc "spiediena" no tā dēvētā RP kodola puses. Tagad šo versiju apstiprinājis arī pats Sprūdžs, kurš pirmdien partijas biedriem nosūtīja vēstuli, kurā pauda, ka viņa demisija ir cena par RP centieniem tuvināties ZZS un "Reģionu aliansei".

"Tās kodols pēc vajadzības nav kautrējies vērsties pret cilvēkiem, kas bijuši tai lojāli un klātesoši, jau sākot ar pašu partijas dibināšanu," vēstulē RP biedriem norāda Sprūdžs.

RP par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidāti bija izvirzījusi RP Saeimas frakcijas vadītāja vietnieci Zandu Kalniņu-Lukaseviču, taču viņas kandidatūru neatbalsta vairāki RP biedri, tostarp deputātes Inga Bite un Inga Vanaga, kuras jau ceturtdienas vakarā varētu tikt izslēgtas no partijas.

RP priekšsēdētājs Edmunds Demiters aicinājis abas deputātes līdz 17:00 pašām izstāties no RP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!