Foto: Saeimas administrācija

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) aktuālākie darbi ir Eiropas Savienības fondu izlietojuma noteikšana 2014.-2020.gadu periodam, pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas normatīvā regulējuma izstrāde, iepakojumu depozīta sistēmas izveide un virzība e-pārvaldes jautājumos, uzskata ministres amatam “Reformu partijas” (RP) virzītā frakcijas priekšsēdētāja vietniece Zanda Kalniņa- Lukaševica.

"Prioritāte ir stabila un cieņpilna sadarbība ar pašvaldībām, nozaru pārstāvjiem, sociālajiem partneriem un NVO izveide un nostiprināšana. Dialogs kā darba pamatprincips," uzsver Kalniņa-Lukaševica, norādot, ka tiks nodrošināta darbu pārņemšana un nepieciešamā pēctecība.

Jau vēstīts, ka RP valdes un Saeimas frakcijas 25.novembra sēdē tika izlemts par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātu virzīt Kalniņu- Lukaševicu.

„Līdz Saeimas vēlēšanām ir atlicis mazāk nekā gads un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram ir jānodrošina konsekvents un uz rezultātiem vērsts ministrijas darbs. Nav vieta vairāksolīšanai par jaunām iniciatīvām," uzskata ministra amata kandidāte. „Ir jānodrošina stabila un profesionāla nozares vadība, sadarbībā ar nozarēm, ekspertiem un NVO".

"Būtiski ir turpināt Latgales programmu, kuru ir veiksmīgi virzījis Edmunds Sprūdžs. Programma bija kopīga RP iniciatīva, un tā noteikti tiks turpināta," uzsver ministra amata kandidāte.

"Vides jomā ir aktuāla iepakojuma depozīta sistēmas izveide. Tāpat nozīmīga ir Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju apsaimniekošana un finansējuma rašana nepieciešamo vides jautājumu risināšanai. Šajā nozarē ir ļoti daudz aktīvu nevalstisko organizāciju, ir svarīgi uzturēt kontaktu un meklēt risinājumus, kas būtu pieņemami nozarei un sabiedrībai kopumā," saka Kalniņa-Lukaševica.

VARAM atbildības lokā ir Latvijas ekonomikai un modernas pārvaldes attīstībai ļoti nozīmīgie informāciju un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) un e-pārvaldes jautājumi. Ministrijai jāveic nozīmīgs darbs e-pakalpojumu pieejamības un izmantošanas paplašināšanā un jānodrošina Informācijas sabiedrības attīstības pamatnostādēs definēto uzdevumu izpilde. IKT attīstībai Latvijā, Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā kopumā būtiska ir pārrobežu sadarbības veicināšana IKT jomā.

Kalniņa-Lukaševica ievēlēta 11.Saeimā no Vidzemes vēlēšanu apgabala. Viņa Saeimā vada Eiropas lietu komisiju, strādā kā deputāte Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā un ir RP frakcijas priekšsēdētāja vietniece.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis (V ) 5.septembrī pieņēma pašreizēja vides aizsardzības un reģionālās aizsardzības ministra Edmunda Sprūdža demisiju, vienojoties, ka ministrs turpinās pildīt savus pienākumus līdz 1.decembrim. Sprūdžs nolēmis atstāt amatu, jo savu turpmāko profesionālo darbību vairs nesaista ar politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!