Foto: Saeimas administrācija

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam tiek virzīta Zanda Kalniņa-Lukašēviča, šāds lēmums pieņemts 30 apvienotajā Reformu partijas valdes un Saeimas frakcijas sēdē, portālu "Delfi" informēja partijas pārstāvis Mārtiņš Etkins.

"Zanda ir pieredzējusi politiķe, Reformu partijas biedre ar lielu pieredzi darbā valsts pārvaldē, turklāt tieši Vides aizsardzības un reģionālajā ministrijā (VARAM). Kandidāts ar nepieciešamo pieredzi no partijas biedru vidus, kas turklāt ir ieguvis vēlētāju mandātu un ir ievēlēts Saeimā – šie ir izšķirošie iemesli kāpēc virzām Zandu Kalniņu – Lukašēviču ministra amatam," norāda Reformu partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

"VARAM ministra uzdevums šobrīd ir nodrošināt dialogu ar nozarēm un pašvaldībām un paveikt svarīgākos darbus, viens no kuriem nepārprotami ir struktūrfondu plānošana nākamajam periodam. Viņam nebūs laika iepazīties ar ministrijas darbu vai virzīt jaunas, revolucionāras iniciatīvas," viņš uzsver.

Partijā norāda, ka Kalniņai – Lukaševicai ir vairāk nekā 15 gadu darba pieredze valsts pārvaldē, sākot ar speciālista darbu Jūrmalas domē, līdz pat Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāra vietnieces amatam attīstības plānošanas jautājumos un Valsts Prezidenta Stratēģiskās plānošanas un analīzes padomnieces amatam.

Kalniņa – Lukašēviča šovasar ir aizstāvējusi promocijas darbu "Reģionu attīstība Latvijā – reģionu ekonomiskās attīstības plānošanas un novērtēšanas modelis". Vadot Saeimas Eiropas lietu komisijas darbu, viņa ir arī pierādījusi sevi kā vadītāju, kas spēj uzklausīt viedokļus un nodrošināt izsvērtu un pamatotu lēmumu pieņemšanu.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis (V ) 5.septembrī pieņēma pašreizēja vides aizsardzības un reģionālās aizsardzības ministra Edmunda Sprūdža demisiju, vienojoties, ka ministrs turpinās pildīt savus pienākumus līdz 1.decembrim. Sprūdžs nolēmis atstāt amatu, jo savu turpmāko profesionālo darbību vairs nesaista ar politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!