Foto: LETA

Ceturtdien pretendentu trūkuma dēļ nenotika jau otrā Ķemeru sanatorijas izsole, portālam “Delfi” sacīja SIA "Ominasis Latvia" administrators Ainars Kreics.

Viņš pastāstīja, ka administratoram ir izdevies no "Rietumu bankas" atgūt virkni mākslas priekšmetu, par kuru piederību iepriekš risinājušies strīdi, un tagad paredzēta šo priekšmetu - gleznu, bibliotēkas un citu, novērtēšana. Kad tā būs pabeigta, tad šī manta tiks pievienota pārējam mantas sastāvam un tiks rīkota jauna izsole, kur šis īpašums tiks pārdots kā vienots mantas kopums.

Paredzams, ka vērtējums tiks saņemts līdz gada beigām. Tā kā šis jautājums administratoram ir jāsaskaņo ar nodrošinātajiem kreditoriem, tad pēc viņu piekrišanas saņemšanas, janvārī tiks izsludināta jauna izsole, kas varētu notikt februārī.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā sanatorijas izsole, kas bija plānota 24.septembrī, nenotika, jo tai nebija pieteicis neviens pretendents. Viens no potenciālajiem pircējiem - Jūrmalas pilsētas dome - paziņoja, ka nepiedalīsies sanatorijas izsolē, jo Finanšu ministrijas izvirzītie nepamatotie nosacījumi faktiski liedza pašvaldībai iespēju saņemt aizņēmumu sanatorijas iegādei.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas tiesa martā atzina par maksātnespējīgu Ķemeru sanatorijas investoru SIA "Ominais Latvija" un sanatorijas komplekss nonāca izsolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!