Foto: LETA

Ilggadējais Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš, kuru jaunveidojamās valdošās koalīcijas deputāti trešdien, 9. janvārī izvirzīja Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam, uzskata, ka pagaidām pāragri runāt par to, vai viņš varētu kļūt par Gunāra Kūtra pēcteci ST priekšsēdētāja amatā.

"Šis jautājums ir pāragrs," piektdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Kusiņš, atgādinot, ka priekšsēdētāju ST tiesneši izraugās no sava vidus, bet viņš pats vēl nemaz nav ievēlēts par konstitucionālās tiesas tiesnesi.

Runājot par savu līdzšinējo pieredzi, Kusiņš uzsvēra, ka Saeimas Juridiskā biroja ikdienas darbs lielā mērā līdzinās ST darbam. Proti, līdzīgi kā ST, arī Saeimas Juridiskais birojs vērtē likumu normu atbilstību Satversmei, taču, atšķirībā no ST, Saeimas Juridiskais birojs izvērtē pilnīgi visu Saeimā iesniegto likumprojektu atbilstību konstitūcijai.

"Delfi" jau vēstīja, ka 10. janvārī noslēdzas termiņš, kurā Saeimas deputāti varēja pieteikt kandidātus ST tiesneša amatam, kas kļūs vakants pēc līdzšinējā ST priekšsēdētāja Kūtra pilnvaru termiņa beigām šā gada februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!