Foto: LETA
Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kopā ar policiju un autobraukšanas speciālistiem apsekojusi 37 potenciāli bīstamās vietas uz Latvijas ceļiem. Jaunos fotoradarus, par kuriem atbild CSDD, paredzēts uzstādīt 20 vietās, trešdien Saeimas deputātiem sacīja CSDD šefs Andris Lukstiņš.

Lukstiņš pēc Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdes sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka šajās 20 vietās būs stacionārie radari, taču atklāt to precīzu atrašanās vietu pagaidām atteicās. Lukstiņš sacīja, ka ar jauno radaru karti iedzīvotājus iepazīstinās nākamnedēļ, pirmdien. Tās ir vietas, kur jau iepriekš ir notikušas dažādas smagas avārijas. Atsevišķas jauno radaru atrašanās vietas pārklāsies ar veco, "Vitronik" uzstādīto radaru vietām.

Viņš uzsvēra, ka sodi, kurus par ātruma neievērošanu ar radaru palīdzību iekasēs, nonāks valsts budžetā. Lukstiņš cer, ka šo naudu izmantos ceļu satiksmes uzlabošanai.
Arī Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs pagaidām neatklāja radaru atrašanās vietu, sakot, ka CSDD jauno karti atklās pirmdien. Taču Velšs deputātiem sacīja, ka fotoradari ir nozīmīgi satiksmes drošības uzlabošanai, jo statistika rāda – laikā, kad tie bija, bojā gājušo uz ceļiem arī bija mazāk.

Lukstiņš portālam "Delfi" sacīja, ka jaunie radari varētu uz ceļiem parādīties jau šogad, ar laiku tiks iegādātas arī pārvietojamās ātrumu kontrolējošās iekārtas. Radaru iepirkuma procedūru varētu organizēt šopavasar un, ja viss notiks kā plānots, rudenī uz ceļiem pirmie radari varētu atkal parādīties.

Jau iepriekš vēstīts, ka CSDD šogad pavasarī varētu izsludināt iepirkumu pirmo 20 stacionāro fotoradaru iegādei. Tiek prognozēts, ka pēc iepirkuma organizēšanas stacionāros fotoradarus reāli uz ceļiem varētu sākt uzstādīt 2014.gada rudenī.

Privātā komersanta "Vitronic" fotoradari no Latvijas ceļiem tika aizvākti 2012.gada decembrī, jo privātais komersants nespēja izpildīt no līguma izrietošās saistības par stacionāro fotoradaru uzstādīšanu.

Savukārt Valsts policijas
(VP) rīcībā esošie četri pārvietojamie fotoradari savu darbu uz
Latvijas ceļiem atsāks pavasarī,
kad pabeigts esošo datu bāžu un
programmatūras pielāgošana jaunajām likuma prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!