Foto: DELFI Aculiecinieks
Noteikti daudzi Pārdaugavas iedzīvotāji labi pazīst nesaprotamās dzelzsbetona konstrukcijas Lucavsalā, netālu no Salu tilta.

Pēc skata, šķiet, dzelzsbetona konstrukcijas reiz kalpojušas par piestātni, jo iestiepjas kādus 15 metrus upē. No abām šīs "piestātnes" pusēm atrodas astoņas biezas betona plāksnes, pa četrām no katras puses, katra no tām ir 9x4,5 metru plata un apmēram 2,5 metru augsta. Lūk, šīs plāksnes arī manī rada mulsumu - kurš, kad un kādā nolūkā tās ir tieši šādā veidā izvietojis? Kāpēc tik masīva konstrukcija un kāpēc tā veidota no atsevišķām plāksnēm?

Reiz no šīs "piestātnes" veda dzelzceļš, bet tagad sliežu mērķi grūti izrpast. Iespējams, sleides bija izveitotas paceļamajam krānam? Lai cik daudzas reizes arī nebūtu izvaicājis vietējos cilvēkus, neviens no viņiem nespēja atminēties, kad tieši šīs dzelzbetona konstrukcijas ir parādījušās, un, vēl jo mazāk, paskaidrot, ar kādu mērķi tās bijušas celtas.

Man pašam ir divas versijas. Pirmā - būvējuši armijnieki savām kaut kādām vajadzībām. Otra - te atradās tilta būvnieku bāze, un konstrukcija kalpoja tam, lai pārkrautu kravas un veiktu tālāku celtniecības materiālu transportēšanu.

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Smalkāk par noteikumiem, kā arī par to, kā darbojas jaunā reportāžu atalgošanas sistēma, lasiet: 'Delfi Aculieciniekam' jauni noteikumi; sūti reportāžu un saņem balvas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!