Brūkošā Salu tilta konstrukcijās redzamas grafiti "darboņu" trafaretu zīmējumi, kas spilgti pauž nostāju par Ukrainā notiekošajiem notikumiem.

Grafiti ir zīmējumi uz sienas - attēli, zīmējumi, vai uzraksti, kas atstāti uz virsmām ārpus telpām pilsētvidē, piemēram, nama sienas, mūra, žoga vai atkritumu konteinera.

Mūsdienās grafiti dēvē par vienu no ielu mākslas žanriem, ko tehniski izpilda ar markeru vai/un krāsas aerosolu dažādos stilos. Atsevišķi grafiti, ko radījuši mākslinieki, pieskaitāmi modernās mākslas paraugiem.

Vienkāršākais grafiti skaidrojums ir uzraksti uz sienām. Taču, pētot nedaudz dziļāk, var secināt, ka tā ir atsevišķa kultūra. Tā iet roku rokā ar hiphopu. Grafiti ir kas tāds, ko rada publiskajā telpā, lai paustu savu viedokli, negaidot atlīdzību par padarīto. Tas ir arī veids, kā pierādīt sevi, apliecināt savu eksistenci konkrētā vietā.

Principā grafiti ir nelegāls. Interesanti, ka ar grafiti (nelielu zīmējumu uz sienas) ir pilnīgi pietiekami, lai publiskajā telpā varētu skaidri un pamanāmi paust savu viedokli Ukrainas jautājumā.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!