Foto: F64
Sestdien, 16. augustā, Rīgā, Vecmīlgrāvī, notikusi jaunā pareizticīgo dievnama pamatakmens ielikšana, informē Latvijas Pareizticīgo baznīcas (LPB) preses dienests.

Vecmīlgrāvis ir viens no nosacīti jaunajiem Rīgas rajoniem, šeit nekad nav bijusi pareizticīgo baznīca, un mikrorajona pareizticīgie iedzīvotāji daudzus gadus apmeklēja dievkalpojumus tuvākajā baznīcā Sarkandaugavā, uzsver LPB.

Dievnams atradīsies Ziemeļblāzmas ielā 45, Ziemeļblāzmas un Baltāsbaznīcas ielu stūrī, netālu no kultūras nama "Ziemeļblāzma".

Baznīcas projektu izstrādājis arhitekts Igors Suhovilovs.

Deviņdesmito gadu vidū Vecmīlgrāvī sāka veidoties pareizticīgo kopiena, kuras dievkalpojumi notika Rīnūžu ģimnāzijas telpās. 2001. gadā draudze tika oficiāli reģistrēta. Reģistrācijas dienā Viņa Eminence Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs ieradās apsveikt jaunizveidoto pareizticīgo draudzi. Ticīgie uzdeva jautājumu par sava dievnama celtniecību Vecmīlgrāvī.

2013. gadā mecenāts Latvijas darba devēju konfederācijas viceprezidents Vasīlijs Meļņiks iegādājās kopienai zemes gabalu baznīcas celtniecībai.

"Šajā rajonā atrodas manis vadītā Rīgas Kuģu Būvētava, kurā strādā ļoti daudzi pareizticīgie. Vecmīlgrāvī nav neviena pareizticīgo dievnama. Es esmu pateicīgs Rīgas domei par baznīcas celtniecības projekta ātro saskaņošanu. Mēs - es un mana ģimene, jau esam iegādājušies zemi celtniecībai, un mēs sniegsim īpašu atbalstu dievnama būvē, cerot arī uz ziedojumiem no citiem uzņēmējiem un visiem, kuriem dārga un nozīmīga ir ideja par pareizticīgo dievnama celtniecību Vecmīlgrāvī," norāda Meļņiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!