Foto: LETA

Saistībā ar sabiedriskā transporta Rīgā biļešu cenu celšanu pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" specializētās "Rīdzinieka kartes" noformēšanā nekas nemainās un tās netiks likvidētas, portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma preses pārstāvis Viktors Zaķis.

"Pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" e-talons un "Rīdzinieka karte" būtībā ir viens un tas pats. Vienīgā atšķirība ir tā, ka "Rīdzinieka kartes" īpašnieki ir cilvēki, kuriem Rīgas dome ir paredzējusi atlaides. Abas kartes uzņēmumam ir datu nesēji."

Zaķis norādīja, ka segmentus un pakalpojumus, kuriem atsevišķām iedzīvotāju grupām, paredzētas atlaides nosaka Rīgas dome nevis "Rīgas satiksme".

Pēc pašvaldības uzņēmumam aplēsēm kopš "Rīdzinieka kartes" izveidošanas līdz šim izsniegti vairāk nekā 170 000 specializēto karšu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka no 1.februāra stājās spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā un viena brauciena biļetes galīgā cena noteikta 1,15 eiro.

Rīgas dome lēmumu palielināt biļešu cenas skaidroja ar valdības nevēlēšanos sadarboties ar Rīgas domi pilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā, kā arī to, ka ir traucēts piemērot atšķirīgus apmaksas noteikumus rīdziniekiem un nerīdziniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!