Foto: LETA

Saeimas sēdes rudens sesijā visvairāk kavējis deputāts Guntis Belēvičs (ZZS), kurš vienlaikus ir veselības ministrs, un deputāte Inga Bite (LRA), kura no šā gada 12. janvāra atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, liecina statistika par 12. Saeimas sēžu kavējumiem.

Abi deputāti kavējuši sešas sēdes, kas veido gandrīz pusi no visām Saeimas sēdēm rudens sesijā. Belēviča kavējumi saistīti ar ministra pienākumu pildīšanu, bet Bites - ar darba nespēju.

Savukārt deputāts Jānis Ādamsons (S) kavējis piecas sēdes - četras darba nespējas dēļ, bet vienu - neapmaksāta atvaļinājuma dēļ.

Vienīgais neattaisnotais kavējums rudens sesijā bijis deputātam Dainim Liepiņam (LRA), par ko viņam piemērots 20% atvilkums no mēnešalgas.

Kopumā rudens sesijā bijuši 84 deputātu kavējumi. Nedaudz mazāk kā puse  - 37 no tiem ir attaisnoti, 19 ir saistīti ar darba nespēju, 12 - ar neapmaksātu atvaļinājumu, bet deviņi kavējumi bijuši komandējumu dēļ. Seši Saeimas sēžu kavējumi saistīti ar ministra pienākumu pildīšanu, bet viens ir neattaisnots kavējums.

Rudens sesijā, no pērnā gada 4.novembra līdz 22.decembrim, notika 13 Saeimas sēdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!