Foto: DELFI Aculiecinieks

"Pirmdienas, 9.februāra, pēcpusdienā Krišjāņa Barona un Merķeļa ielas krustojumā "Rīgas satiksmes" kontrolieri izsēdināja divus puišus – vecumā no 16-17 gadiem, kas bija normāli ģērbušies un nebija piedzērušies," raksta Aleksandrs.

Kad jaunieši atteicās maksāt soda naudu par braukšanu bez biļetes, policija sāka pārbaudīt jauniešus, tostarp noguldīja uz motora pārsega. Aculieciniekā sašutumu izraisījis tas, ka jaunieši nemaz nepretojās, bet policija uzvedās kā ar "cara sindromu" apveltīti. Aleksandrs novēroja, ka jauniešiem pārbaudīja visas kabatas.

"Nereti "no malas" raugoties un nezinot visus lietas apstākļus, cilvēkiem var rasties aplams priekšstats par policijas darbinieka rīcību, kā arī noticis gadījumā 9.februārī, kad pulksten 13:45 no 6.maršruta tramvaja Krišjāņa Barona ielā Kontroles dienesta darbinieki izsēdināja 19 gadus vecu vīrieti, kurš brauca sabiedriskajā transportā bez e-talona, nevarēja nosaukt savus personas datus un nevarēja uzrādīt personu apliecinošu dokumentu," portālam "Delfi" skaidro Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Inese Krieviņa.

Policijas darbiniekiem jaunais cilvēks nosauca nepatiesus personas datus, kā arī policija konstatēja, ka personas pase vīrietim tomēr ir līdzi, turklāt aiz jakas tika slēptas cigarešu paciņas bez Latvijas akcīzes markām, kas ir pārkāpums.

Saistībā ar notikušo veikta personas un mantu aplūkošana operatīvā transportlīdzekļa video kameras darbības zonā un šis video materiāls ir pieejams policijas darbiniekus kontrolējošām institūcijām. Pēc lietvedības nodrošināšanas, persona tika atbrīvota.

Krieviņa skaidro, ka "otrs pieminētais jaunietis bija pārkāpēja draugs, kurš piebiedrojās no sabiedriskā transporta izraidītajam un no tramvaja izkāpa pēc paša vēlmes".

Ministru kabineta noteikumu Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtība 125.punktā noteikts, ka, ja pasažieris atsakās maksāt līgumsodu un šo noteikumu 123.punktā minētajā kārtībā nevar kontrolierim uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, kontrolierim ir tiesības pieaicināt policijas darbinieku šā pasažiera personības noskaidrošanai.

Realizējot norādīto noteikumu nosacījumus, RPP iesaistījās pasažieru personības noskaidrošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!