Foto: LETA

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš vērsies policijā, jo summas par advokātu ārpakalpojumu, kas tērētas lidostas aizstāvībai, neesot adekvātas, norādīja lidostas valdes priekšsēdis Andris Liepiņš.

Detalizētāk skaidrot, cik un kam par ko neadekvāti ir samaksāts, Liepiņš pagaidām, kamēr rit kriminālprocess, nevēlas.

Kā ziņots, Valsts policija sākusi kriminālprocesu par, iespējams, mākslīgi sadārdzinātām cenām par starptautiskajai lidostai "Rīga" it kā sniegtiem, bet faktiski neveiktiem juridiskajiem pakalpojumiem saistībā ar tiesvedībām tā dēvētājā noklausīšanās skandālā.

Jautāts, vai nav bažu par jaunām tiesvedībām, ņemot vērā, ka advokātu biroja "Rebenoks un Vilders" advokāts Jānis Vilders ar iesniegumu vērsies Valsts policijā (VP) par Liepiņa, iespējams, prettiesiskajām darbībām saistībā ar neslavas celšanu un vēršanos policijā ar nepatiesu ziņojumu, Liepiņš atbildēja noraidoši. Neesot par ko uztraukties, jo tālāk jau viss esot atkarīgs no tā, kā kriminālprocesa virzītāja ieskatā tālāk šī lieta virzīsies.

Liepiņš atkārtoja iepriekš teikto, ka Satiksmes ministrija (SM) un Ekonomikas policija jau iepriekš bija ierosinājušas pārbaudes un arī lidosta ir vērtējusi šo situāciju. "Manā vadībā ir vērtēta situācija, vai summas, kas tērētas par advokātu ārpakalpojumu lidostas aizstāvībai, ir adekvātas. Jau informējām SM, ka ne viss mums ir skaidrs - gan attiecībā uz advokāta nostrādātajām stundām, gan apjomu. Ir neskaidras lietas, kāpēc pakalpojums ir maksājis tik dārgi. Esam atsaukuši advokāta Vildera pilnvaras pārstāvēt lidostu tiesā un patlaban nodrošinām pārstāvību paši saviem spēkiem un piesaistot konsultantu - "Deloitte". Konsultants piesaistīts gan tiesvedībai, gan stratēģijas izstrādē turpmākai rīcībai. Šīs summas, kas tiks maksātas konsultantam, būs krietni mazākas nekā iepriekš," skaidroja Liepiņš.

Kā ziņots, kriminālprocess sākts šogad 23.janvārī pēc lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja iesnieguma.

Kā apstiprināja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu un šobrīd notiek izmeklēšana par iespējamām nelikumībām.

Nelikumīgās darbības, iespējams, varētu būt veiktas gandrīz visa pagājušā gada garumā.

Pārmetumi par juridiskajiem tēriņiem ir saistīti ar tiesvedībām tā dēvētajā lidostas Drošības departamenta noklausīšanās skandālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!