Foto: F64

Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa (V) vērsusies parlamenta Prezidijā, lai iekšējās drošības dienests sniegtu informāciju par spēkā esošajiem normatīvajiem un tiesību aktiem par rīcību ārkārtas situācijas gadījumā parlamentā.

Āboltiņa sacīja, ka runa ir par dažādām iespējamām ārkārtas situācijām, piemēram, rīcību ugunsgrēka gadījumā vai kādā apdraudējuma gadījumā.

Nacionālās drošības komisija kādā no nākamajām sēdēm varētu izskatīt šo jautājumu, tomēr konkrēts termiņš aicinājumā informēt par šiem normatīvajiem aktiem nav noteikts, piebilda politiķe.

Kā ziņots, jautājums par drošību parlamentā aktualizējās jau pirms gada, kad no Saeimas tika nozagti trīs Saeimas Prezidija locekļu datori. Reaģējot uz parlamenta datoru zādzību, Saeimas Prezidija locekļi veltīja kritiku Saeimas Kancelejas vadītājam un pieņēma lēmumu saistībā ar parlamenta drošības uzlabošanu.

Saeimas iekšējās drošības vadītājs ir Jānis Gulītis.

Jau ziņots, ka Saeimas Pieprasījumu komisija pirms nedēļas skatīja jautājumu par Iekšlietu ministrijas sagatavoto iedzīvotājiem paredzētu ieteikumu projektu, kurā ir norādīta informācija, kā rīkoties kara gadījumā. Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir sagatavojis savu bukleta projektu, kurā mazākā apmērā izskaidrota informācija par rīcību ārkārtas situācijā. Pieprasījumu komisija informēja parlamenta atbildīgo komisiju vadītājus par to, kuru no abiem variantiem izvēlēties, vai nepieciešams bukletos minēto informāciju uzlabot un kādā veidā šo informāciju iedzīvotājiem izplatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!