Foto: LETA

Attiecību saspīlējums starp Ukrainu un Krieviju tiešā veidā ietekmē visa Austrumeiropas reģiona, tostarp arī Baltijas valstu stabilitāti un drošību, piektdien tikšanās laikā ar ASV senatoru Robertu Portmanu sacījis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovksis (V).

Ministrs norādījis, ka tāpēc "šajā ģeopolitiski sarežģītajā laikā partnerattiecībām ar ASV ir nozīmīga loma mūsu valsts drošības nodrošināšanā," portālu "Delfi" informēja Kozlovska padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Holma.

Tikšanās laikā ministrs uzsvēris Latvijas valdības gatavību turpināt darbu pie Austrumu robežas stiprināšanas. Viņš norādījis, ka no drošas un aizsargātas robežas atkarīga Latvijas, Eiropas Savienības un NATO partneru drošība. Vienlaikus ministrs ASV pusei apliecinājis papildu atbalsta nepieciešamību Latvijas ārējās robežas stiprināšanas aktivitātēm.

Kozlovskis pateicies ASV un īpaši prezidentam Barakam Obamam par Baltā nama Samita par cīņu pret vardarbīgu ekstrēmismu organizēšanu. Samitā Kozlovskim bijusi iespēja būt ES delegācijas sastāvā un pārstāvēt Latvijas prezidentūru. Kā norādījusi Holma, samitā diskutēts par vardarbīgā ekstrēmisma apkarošanas iespējām. Ministri un citas augsta līmeņa amatpersonas apspriedušas valstu individuālos un starptautiskos centienus ekstrēmistu un viņu atbalstītāju radikalizācijas novēršanai.

Pēc ministra teiktā ASV senatoram terorisma saknes bieži ir meklējamas ekstrēmismā un radikālismā. To apliecinot nesen notikušie terorakti Parīzē, Briselē, Kopenhāgenā un citur pasaulē. Ministrs norādījis, ka attiecīgie terorakti motivēti ar radikāla islāma idejām. Ministrs tikšanās laikā paudis pārliecību, ka Baltā nama Samits pozitīvi ietekmēs varas iestāžu, privātā sektora un sabiedrisko organizāciju spējas operatīvi un adekvāti reaģēt uz apdraudējumiem, kurus rada ekstrēmisms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!