Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka nevar prognozēt, vai koalīcijas partneriem izdosies vienoties par vienu kandidātu Valsts prezidenta (VP) amatam.

"Mūsu apvienībā viedoklis nav mainījies - ir vēlme vienoties par vienu kandidātu, bet es neprognozēju sarunu rezultātu. Laiks rādīs," viņš sacīja.

Brigmanis pateicās Andrim Bērziņam par padarīto prezidenta amatā un vēlēja viņam neskopoties ar padomiem. Viņš nekomentēja, vai esošais prezidents nolēmis nekandidēt uz otro termiņu, jo zinājis, ka viņa pārvēlēšanai Saeimā nav balsu vairākuma.

ZZS ietilpstošās partijas pirmdien, 13.aprīlī, valdes sēdē spriedīs par to, ko apvienība vēlētos redzēt prezidenta amatā. "Gaidīsim ierosinājumus par konkrētām personām," piebilda Brigmanis.

Politiķis pauda, ka šis ir pietiekami aktuāls jautājums, kas vairs nevar gaidīt, tādēļ par to būs jārunā arī pirmdien, 13.aprīlī, koalīcijas partiju sanāksmē.

Jau vēstīts, ka pašreizējais prezidents Bērziņš, kurš prezidenta amatu ieņem kopš 2011.gada 8.jūlija, nolēmis nekandidēt uz otro termiņu.

Likums paredz, ka kandidatūras VP amatam iesniedzamas ne vēlāk kā 45 dienas pirms esošā prezidenta pilnvaru laika beigām. Savukārt prezidenta vēlēšanām Saeimas sēde jāsasauc ne vēlāk kā 30 dienu pirms esošā Valsts prezidenta pilnvaru laika beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!