Foto: LETA

Rīgā ir skolas, kur vēl nesen 18.novembris tika uzskatīts par ikdienišķu darba dienu, un tajās nekas neesot liecinājis par to, ka šajā dienā dibināta Latvijas valsts, tā vizītē Valmierā piektdien teikusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, portālu "Delfi" informēja Saeimas preses dienestā.

Mūrniece izcēlusi valstiskās audzināšanas nozīmību un norādījusi arī uz pieaugošo cilvēku interesi gan par zemessardzi, gan jaunsardzi: "Jaunsardzes apmācību programmās iekļauta arī patriotiskā audzināšana. Jaunsargos latviešu valodu ļoti ātri apgūst arī krievu bērni, jaunsardze māca iekļauties kolektīvā un sadarboties. Pats galvenais - te palīdz izaugt par krietnu cilvēku."

Saeimas priekšsēdētāja vizītē Valmierā piektdien, tikusies ar 3.novada 22.zemessardzes kājnieku bataljona zemessargiem un karavīriem pulkvežleitnanta Gvido Brennera vadībā, militārās bāzes "Ķesterciems" apsaimniekotājiem, kā arī jaunsargiem. Sarunā piedalījies Zemessardzes komandieris ģenerālis Leonīds Kalniņš. 

Diskusijas laikā apspriesti zemessardzes atbalsta un apgādes pasākumi. Zemessargi pauduši bažas, ka birokrātiskās procedūras, kādas paredz virkne likumu, tajā skaitā iepirkumu likums, var kavēt valsts aizsardzībai stratēģiski svarīgu jautājumu virzību.

Vizītes turpinājumā Mūrniece apmeklējusi Valmieras SOS bērnu ciematu, kur tikusies ar Aigas Karitones audžu ģimeni, SOS ciemata direktoru Ediju Pētersonu, kā arī Latvijas SOS Bērnu ciematu direktore Ilzi Paleju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!