Foto: LETA

Pēdējās ziņas no Ukrainas liecina, ka pamiers ir ļoti trausls, trešdien LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

"Mēs ļoti labi redzam, ka pamiers ir ļoti trausls un mēs nevaram pašlaik izslēgt nekādus scenārijus," viņš teica.

Pēc ministra teiktā, situācija ir saasinājusies, un karadarbība ir pastiprinājusies.

Vērtējot Krievijas vēlmi situāciju uzlabot, Rinkēvičs skaidroja, ka Krievijai ir liela ietekme uz separātistiem, turklāt manīta Krievijas militārā tehnika, līdz ar to no šāda viedokļa viņš vēlētos redzēt lielāku iniciatīvu no Krievijas puses - ne tikai sarunās, bet arī Austrumukrainā.

"Krievijas mērķis pašlaik ir uzturēt spriedzes elementu visā Ukrainā," viedokli pauda Rinkēvičs.

Viņš apliecināja, ka saskaņā ar Eiropas Savienības iepriekš pieņemto lēmumu  gadījumā, ja Minskas vienošanās netiek pildīta, esošais sankciju līmenis pret Krieviju, visticamāk, tiks saglabāts.

"Vēl ir vairāk nekā divi mēneši līdz šim lēmumam," sacīja Rinkēvičs, piebilstot, ka daudz ko noteiks situācijas attīstība Ukrainas austrumos. Savukārt, ja situācija dramatiski pasliktinās, būtu jāapsver jaunu sankciju noteikšana, bet par to būtu ļoti grūtas diskusijas, teica ministrs.

Jau vēstīts, ka februāra sākumā Minskā notikušajās Ukrainas, Vācijas, Francijas un Krievijas augstāko līderu sarunās Krievija pieprasīja, lai uguns pārtraukšanas režīms sāktos tikai pēc 20 dienām. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!