Foto: DELFI Aculiecinieks
Agrā sestdienas rītā kādam portāla "Delfi" lasītājam izdevies sastapt kuplu mežacūku saimi, kas vicojusi pa galvaspilsētas ielām un namu pagalmiem.

"14. jūnijā pulksten 05:00 rukšu ģimene, kādi 8 līdz 10 rukši kopā, ēda pie daudzstāvu mājām Murjāņu ielā," stāsta fotogrāfiju iesūtītājs.

Jau vēstīts, ka mežacūkas galvaspilsētā parādās arvien biežāk. Šonedēļ viena rukšķētāju ģimene sarīkoja jandāliņu kādas privātmājas pagalmā, kas atrodas Silciema un Murjāņu ielas krustojumā.

Rīgas dome aicinājusi iedzīvotājus ziņot par gadījumiem, kad sastaptas mežacūkas, sūtot norādi ar precīzu laiku un vietu uz e-pasta adresi mezacukas@riga.lv. "Šobrīd ir nolemts, ka pieredzējuši mednieki pēc Līgo svētkiem sāks mežacūkas izķert un tās tiks izvestas uz mežiem, kas pieder pilsētai, bet atrodas ārpus tās robežām. Paralēli tam atsevišķos mežos sāks iztīrīt pamežu,'' skaidroja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Viktors Smirnovs.

Sūtiet savas reportāžas "Delfi" aculieciniekam un saņemiet balvu! Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv. Reportāžu varat iesūtīt arī izmantojot nereģistrētajiem autoriem paredzēto iesniegšanas formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!