Foto: DELFI
Dažu otrdien pie valdības nama piketā izmantoto plakātu saturs ir vērtējams pretrunīgi, taču kriminālprocesa sākšanai nav pamata, norādīja Drošības policijā (DP).

Jau ziņots, ka otrdien pie valdības nama vairāki simti cilvēku protestēja pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā.

Cilvēkiem rokās bija dažādi plakāti, uz kuriem teikts "Nē! Balto tautu genocīdam", "Baltiju baltiešiem, Eiropu - eiropiešiem, Āfriku - afrikāņiem", "SOS! Glābiet Latvijas pensionārus un bērnus", uz citiem plakātiem protestētāji prasa - "Cik imigrantus izmitinās savās mājās Straujuma?".

DP veica minētā publiskā pasākuma norises monitoringu un uzskata, ka protesta laikā izmantoto dažu plakātu saturs ir vērtējams pretrunīgi. Vienlaikus DP nav sākti kriminālprocesi saistībā ar protesta akcijā izmantotajos plakātos ietvertajiem saukļiem. Tāpat DP nav saņēmusi iesniegumu ar lūgumu izvērtēt protesta akcijā izmantotos plakātus.

DP nav konstatējusi pietiekami daudz faktu, lai sāktu kriminālprocesu saistībā ar iespējamiem Krimināllikuma 78.panta pārkāpumiem. Šis pants paredz atbildību par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu.

Kā ziņots, valdība 6.jūlijā ārkārtas sēdē vienojās par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, lemjot, ka divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!