Foto: LETA

Pirmie patvēruma meklētāji Latvijā varētu ierasties ne ātrāk kā ziemā, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" apliecināja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš arī noliedza to, ka Latvijā jau būtu ieradušās pirmās patvēruma meklētāju grupas. "Saistībā ar šo personu pārvietošanu - potenciāli šīm 776 personām - neviena persona Latvijā nav ieradusies," sacīja ministrs.

Vienlaikus Latvijas robežu šķērso personas, kas var lūgt patvērumu, viņš skaidroja.

Kozlovskis arī sagaida, ka Eiropas Savienības iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmē otrdien izdosies vienoties par to, ka bēgļu uzņemšanas mehānisms netiks piemērots piespiedu kārtā un vienošanās tiks panākta bez balsojuma.

Jau vēstīts, ka valdība 17. septembrī ārkārtas sēdē atbalstīja 526 jaunu patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā, ja tas notiek brīvprātīgi.

Eiropas Savienības iekšlietu ministru padome, līdz kurai nepieciešama Latvijas pozīcija par to, vai uzņemt papildu patvēruma meklētājus, notiks otrdien.

Eiropas Komisijas (EK) ierosinājums paredz, ka dalībvalstīm obligātā kārtā jāuzņem 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas. Iepriekš valdība vienojās par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā, taču atbilstoši jaunajam piedāvājumam, Latvijai papildus būtu jāuzņem vēl 526 bēgļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!