Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) pirmdien pēc tikšanās ar premjeri Laimdotu Straujumu ("Vienotība") sacīja, ka jūt valdības vadītājas atbalstu savai darbībai, uzsverot, ka reformas tiek virzītas uz priekšu pēc to izskaidrošanas un atbalsta saņemšanas gan no savas partijas, gan partneriem valdībā, gan nozares.

Amatpersonu tikšanās pirmdien ilga stundu. Saruna bijusi auglīga. Izrunātas lietas, kas pēdējā laikā presē plaši apspriestas.

"Man izdevās paskaidrot, ka tā stadija, kurā es ar vienu vai otru lietu atrodos, tā taisni saucas - saruna ar nozari. Ja neizdodas ar nozari panākt vienošanos, tad paliks tā kā bija," pēc sarunas teica ministrs.

Premjere sarunas rezultātus komentēs pēc koalīcijas tikšanās pēcpusdienā.

"Es jūtu atbalstu no premjerministres kundzes," žurnālistiem sacīja Belēvičs.

Uz jautājumu par saņemto kritiku no "Vienotības" pārstavjiem, viņš atbildēja: "Es lepojos ar to". "Man "Vienotības" iebildumi ir nesasaistoši, man vairāk ir saistoši nozares iebildumi," viņš norādīja.

Straujuma iepriekš pavēstīja, ka ar ministriem viņa tiekas regulāri. Tomēr no Belēviča viņa bija pieprasījusi rakstisku paskaidrojumu saistībā ar izteikumiem, ka maksātspējīgiem pacientiem, kuri būtu uzsākuši maksas pakalpojumu saņemšanu, būtu jāturpina ārstēšanās maksas sektorā. Tas izraisīja plašu kritiku. Belēvičs teica, ka ir pārprasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!