Patlaban Sīrijā atrodas vairāki Latvijas valsts piederīgie, lai atbalstītu teroristus. Kopumā Drošības policija šobrīd ierosinājusi trīs kriminālprocesus, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Drošības policijas šefs skaidroja, ka Latvijas musulmaņu kopienu skārušas radikālisma tendences. Tāpat valsts drošību sargājošā institūcijas rīcībā ir informācija, ka Sīrijā radikālo spēku pusē uzturas vairākas personas no Latvijas. Turklāt informācija liecina, ka viens no Latvijas valstspiederīgajiem uz Sīriju iz aizbraucis ar ģimeni, lai piedalītos teroristu organizācijas darbībās. Drošības policija sacīja, ka šī persona esot nogalināta.

Latvijā pagaidām gan nevarot runāt par organizācijām, kuru mērķis ir vervēt un aģitēt piedalīties teroristiskajās organizācijās.

Iepriekš Drošības policija ziņoja, ka sākusi kriminālprocesus pret divām personām par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā. Viena no šīm personām ir bijušais Latvijas islāma kultūras centra vadītājs Oļegs Petrovs.

Otras personas vārdu DP neatklāja, tostarp nenorādot, vai tas ir presē minētais Latvijas pilsonis Māris Bergholds vai kāds jaunietis vārdā Mārtiņš. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" vēstīja, ka Bergholds pievienojies kaujiniekiem Sīrijā 2013. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!