Foto: Publicitātes attēli

Ceturtdien NATO 1. pastāvīgā Jūras spēku grupa, flotiles admirāļa Hose Enrike Delgado vadībā, ieradās plānotā vizītē Rīgā. Tā ir daļa no grupas izvēršanas Ziemeļu un Baltijas jūrā, kas demonstrē alianses solidaritāti un saliedētību ar reģiona valstīm, portāls "Delfi" uzzināja NATO.

SNMG1 sastāv no 3 kuģiem: grupas vadošais kuģis Spānijas F100 klases fregate "ESPS Alvaro de Bazan" (F101), Lielbritānijas 23. tipa fregate "HMS Iron Duke" (F234) un Spānijas kaujas apgādes kuģis "ESPS Cantabria" (A15).

Iepriekšējās dienas NATO 1. pastāvīgā Jūras spēku grupa (SNMG1) piedalījās mācībās Baltijas jūrā, sadarbojoties ar reģiona valstu jūras un gaisa spēkiem.

Kā informēja NATO, mācības ļāva pilnveidot grupas reaģēšanas spējas un savietojamību ar citām vienībām.

"Grupas pirmā vizīte Rīgā šogad sniegs SNMG1 iespēju uzsākt sadarbību ar vietējām institūcijām un ļaus kuģu apkalpes komandām izbaudīt vēstures un kultūras iespējas laipni uzņemtajā vizītē Latvijā," sacīja flotiles admirālis Hose Enrike Delgado. "SNMG1 turpinās sekmēt sadarbību un mācību iespējas ar NATO sabiedrotajiem Baltijā."

"ESPS Cantabria"

NATO 1. pastāvīgā Jūras spēku grupas kuģi būs atvērti un pieejami apmeklētājiem Rīgas Pasažieru ostas kuģu piestātnēs MK-3 un MK-4 sestdien no pulksten 10 līdz 12 un no pulksten 15 līdz 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!