Foto: AFP/Scanpix

Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V) un viss tā dēvētais sešinieks partijas "Vienotība" vadībā vēlas redzēt bijušo eirokomisāru Andri Piebalgu.

Intervijā Viņķele norāda, ka Latvijā politiskajām partijām nav līderu sacensības tradīciju un pie ārkārtīgi spēcīga un dominējoša līdera cilvēki vienkārši neuzdrīkstas pieteikt savu gatavību startēt uz partijas vadītāja amatu. Līdz ar to "Vienotības" ārkārtas kongresā būšot liels izaicinājums, lai cilvēki, apzinoties savu atbildību par partijas saglabāšanu, būtu gatavi atklāti pateikt, ka ir gatavi startēt partijas valdes priekšsēdētāja vēlēšanās.

"Ir pamats domāt, ka vismaz bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs, kurš to vairākkārt ir publiski apliecinājis, pieņems šo izaicinājumu. Viņam ir ļoti nopietna divu termiņu pieredze eirokomisāra amatā. Ja reiz Piebalgs ir apliecinājis, ka ir gatavs ņemt partijas "Vienotība" vadību savās rokās, gribu novēlēt, lai viņš to mēģina. Cik tas būs manos un kolēģu spēkos, mēs viņam palīdzēsim un atbalstīsim," uzsvēra Viņķele.

Taujāta, vai partijā ir pārliecinošs atbalsts Piebalgam kā nākamajam "Vienotības" vadītājam, Viņķele atzina: "Mēs esam drusku tā kā apjukuši situācijas dēļ, kāda izveidojusies "Vienotībā", par partijas zemajiem reitingiem. Skaidrs, ka līdera nomaiņa ir nepieciešama. Es esmu sapratusi, ka Piebalgs ir gatavs braukt uz reģionālajām nodaļām, klāstīt savu plānu, un tā ir laba prakse, kas dos pozitīvu rezultātu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!