Foto: LETA

Valdošās koalīcijas politisko spēku kopīgs saraksts pašvaldību vēlēšanās Rīgā būtu apsverams jautājums, uzskata Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Ir, protams, jāvaicā, ko par to domā arī valdības koalīcijas partneri, un būtu ļoti rūpīgi jāizdara arī matemātiskais mājasdarbs. Jāapsver, vai, startējot atsevišķi, ir iespēja kopsummā iegūt lielāku pārstāvniecību Rīgas domē vai tomēr nē," sacīja Mūrniece. Viņa arī pauda, ka sabiedrībā ir ļoti lielas gaidas saistībā ar pašvaldību vēlēšanām.

Mūrniece arī norādīja, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK jau sākusi gatavoties pašvaldību vēlēšanām - strādā nodaļas, darba grupas, šie jautājumi tiek apspriesti arī partijas vadībā.

"Darbs notiek, bet pirms publiskiem paziņojumiem jābūt izdarītiem visiem mājasdarbiem," pauda politiķe. Viņa arī norādīja, ka nacionālā apvienība apspriež vairākus kandidātus, kas varētu būt saraksta līderis Rīgā, tomēr viņu vārdus Mūrniece pagaidām neatklāja.

Nākamgad 3. jūnijā Latvijā notiks pašvaldību vēlēšanas, kurās būs jāievēl deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domju deputāti.

Vairāki valdības koalīcijas partiju līderi jau iepriekš pauda skepsi par iespēju veidot vienotu sarakstu Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!