Latvijas tūrists Vladimirs kopā ar ģimeni šovasar viesojās Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, kur nolēma apmeklēt arī populāro akvaparku "Vichy". Taču ģimene bija šokā par atpūtas vietas antisanitārajiem apstākļiem, ko lasītājs iemūžinājis arī video sižetā.

Vladimirs klāsta, ka daudz ceļojis un daudz redzējis. Tāpēc "Vichy" akvaparkā viņu vispirms šokēja cenas. "Šis ir pats dārgākais akvaparks, kādā es savā mūžā esmu bijis. Par ieeju diviem pieaugušajiem un diviem bērniem kopā samaksājām 115 eiro, tai skaitā 70 eiro par biļetēm, desmit eiro par iespēju fotografēt un filmēt, 15 eiro par ēdienu, kā arī noīrējām bērniem vestes," klāsta ceļotājs.

Tomēr akvaparka izmaksas bijusi tikai pusbēda, atzīst Vladimirs. Visvairāk viņu šokēja akvaparka stāvoklis. Vladimira filmētajā video "Vichy" parka telpu sienās redzamas plaisas, rūsa uz caurulēm, bet uz kalniņiem – pelējums, sēnīte un vietām pat sūnas.

Kritiku izpelnījušies arī glābēji, kuriem nebija uzvilktas spilgtas vestes vai krekli, kas signalizētu par to, ka tieši šis cilvēks palīdzēs negadījumā. Glābēji bijuši ģērbti melnās drēbēs un tos saskatīt atpūtnieku drūzmā bijis grūti. "Ja jums gadīsies trauma un jūs panikā meklēsiet glābēju, jūs viņu reāli neatradīsiet. Jūs mētāsieties pa visu zāli, bet glābēju atrast nevarēsiet. Parādiet man kaut vienu apzīmējumu, uz kurieni man būtu jāsteidzas ar satraumētu bērnu? Kur šeit ir traumpunkts? Es saskaitīju pavisam septiņas zaļas aptieciņas. Bet tās ir tikai autoaptieciņas. Pasakiet, kā tās var palīdzēt cilvēkam, kuram palicis slikti ar sirdi vai tam, kurš ir salauzis kāju?" vaicā Vladimirs.

Atrakciju parka "Vichy" pārstāvji "rus.delfi.lv" apstiprināja, ka atrakciju stāvoklis atbilst visām drošības prasībām. Parka vadība portālam apgalvoja, ka viņi ik dienas cīnās ar sekām, ko rada pastāvīgais mitrums un augstā temperatūra. "Tas ir mūsu nemitīgs darbs, tāpat kā jebkurā akvaparkā. Šo darbu varētu pat salīdzināt ar darbu skaistumkopšanas salonā – pat visaugstākā līmeņa uzņēmumi regulāri saskaras ar netīriem dvieļiem, netīru grīdu un uz grīdas izmētātiem matiem. Viss atkarīgs no tā, ko apmeklētājs iemūžina," akcentē "Vichy" portālam sniegtajā komentārā.

Uzņēmumā norāda, ka Vladimira uzņemtajā video esot jūtams ļoti subjektīvs viedoklis par parka drošību un to, kādi bojājumi laika gaitā te izveidojušies. "Parasti šādas lietas konstatē attiecīgās institūcijas," norāda "Vichy".

"Vichy" apzinās, ka kritizējoši video nevairo uzņēmuma popularitāti. "Tikai ar savu darbu mēs varam pierādīt, ka mūsu parks ir lielisks, drošs un draudzīgs visai ģimenei," norāda "Vichy". Par to liecinot arī nelaimes gadījumu statistika. Deviņu pastāvēšanas gadu laikā parku apmeklējuši 10 miljoni dažāda vecuma ūdens prieku baudītāju, taču nopietnu nelaimes gadījumu nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!