Foto: LETA

Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) savā tvitera kontā ievietojis kārtējo karikatūru, kurā šoreiz attēlots ministru, deputātu un minimālās algas pieaugums. Mērs aicinājis soctīklotājus dalīties ar savu ierakstu, ''lai izteiktu pateicību valdībai un Saeimai, kā arī novēlētu viņiem visu labāko''. Tiesa gan, dalīšanās ar Ušakova ierakstu notiek visai gausi, un mērs izpelnījies krietnu devu kritikas, jo savu algu un tās pieaugumu ierakstā nav pieminējis.

Vairāki soctiklotāji uzsver, ka Rīgas mērs "redzot skabargu cita acī, bet baļķi savā ne", kā arī mudinājuši atklāt, cik tad īsti pats Ušakovs pelna. Pagaidām viņš uz šo aicinājumu nav atbildējis. Tiesa gan, ne visi uzskata, ka Ušakova publicētā karikatūru un iespējamais atalgojums ir no svara, jo, kā rakstījusi tvitera lietotāja Ilona lee: "No mēra darba vismaz ir jēga un taustāmi rezultāti pilsētas labā.''

Kā liecina Ušakova pērnā gada valsts amatpersonas deklarācija, par darbu RD viņš 2015. gadā saņēmis 27 864,98 eiro, bet par darbu "Rīgas brīvostas pārvaldē" 50 810,34 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!