Foto: AP/Scanpix

Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien ticies ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju, solot pieskatīt, lai Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) procesā nepārkāpj šajā valstī dzīvojošo Latvijas pilsoņu intereses.

Kučinskis šodien Briselē ticies ar Meju, un viena no sarunas tēmām bijusi par Lielbritānijas izstāšanos no ES, informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Sarunas laikā uzsvērts, ka "Brexit" procesam jānotiek mierīgā un konstruktīvā gaisotnē, pēc iespējas mazinot negatīvo ietekmi uz ekonomiku. Kučinskis Mejai izteicis nožēlu, ka Lielbritānijas pilsoņi tomēr izvēlējušies izstāties no ES.

Pārrunājot sadarbību drošības jomā, Meja solījusi, ka Lielbritānijas militārā kontingenta klātbūtne Baltijas valstīs tiks nodrošināta arī turpmāk. Tāpat tika uzsvērta nepieciešamība, veicinot sadarbību drošības jomā Eiropas Savienības valstu starpā, nedublēt NATO funkcijas.

Amatpersonas vienojušās, ka abām valstīm nepieciešama cieša sadarbība stratēģiskās komunikācijas jomā, ar to saprotot sadarbību valsts pārvaldes līmenī, kā arī informācijas apmaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!