Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde šodien diskutēs par apvienības gatavošanos jūnija sākumā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām un paredzējusi izvirzīt saraksta līderi startam Rīgas domes vēlēšanās, informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze iepriekš apstiprināja, ka viņš ir pārdomu procesā, vai pašam piekrist kļūt par iespējamo ZZS mēra amata kandidātu. Viņš skaidroja, ka politiskais spēks var vienoties arī par kādu citu kandidātu no abām ZZS veidojošajām partijām - Latvijas Zemnieku savienības (LZS) vai Latvijas Zaļās partijas (LZP).

Neoficiāla informācija liecina, ka ZZS varētu vienoties par mēra amata kandidātu izvirzīt Krauzi.

ZZS valdes sēde plkst.13 notiks Saeimas frakcijas telpās Jēkaba ielā 16, 313.kabinetā. Pēc valdes sēdes plkst.14 notiks izvirzītā Rīgas domes vēlēšanu saraksta līdera preses konference, lai iepazīstinātu ar ZZS galvenajiem uzstādījumiem darbam galvaspilsētas domē.

ZZS veido LZS un LZP, kā arī ir noslēgtas vienošanās par sadarbību ar partiju "Latvijai un Ventspilij", Liepājas partiju un politisko novada attīstības biedrību "Līvāni".

Kā ziņots, iepriekš vienas no ZZS partijām - LZP - domes sēdē tika virzīti divi iespējamie kandidāti - partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks un valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars. Tomēr vēlāk LZP dome vienojās ZZS valdei uzticēt lēmuma pieņemšanu par to, kuru personu politiskajam spēkam izvēlēties kā Rīgas mēra kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!