Foto: LETA

Patlaban Saeimas Analītiskā dienesta vadītāja amatam ir saņemti septiņu pretendentu pieteikumi, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Lai gan konkurss uz Analītiskā dienesta vadītāju noslēdzās 31. janvārī, galīgais pretendentu skaits būs zināms 8. februārī, jo pašlaik vēl tiek gaidīti tie pieteikumi, kas nosūtīti pa pastu.

Kā skaidroja Preses dienestā, iesniegtos pieteikumus izskatīs konkursa komisija vairākās kārtās.

Sākotnēji vērtēs pretendentu iesniegtos dokumentus un viņu atbilstību amatam izvirzītajiem kritērijiem. Prasībām atbilstošākie pretendenti tiks aicināti uz intervijām.

Ziņots, ka martā sāks darboties Saeimas Analītiskais dienests. Dienesta mērķis būs veikt aprakstošus un analītiskus pētījumus, lai uzlabotu Saeimā izskatāmo likumprojektu kvalitāti, novērtētu Saeimā pieņemto likumu efektivitāti, kā arī sniegtu atbalstu likumdevējam lēmumu pieņemšanas procesā un kontrolē pār izpildvaru.

Dienests analītiskos pētījumus varēs veikt, pamatojoties uz Saeimas Prezidija un Frakciju padomes kopīgu lēmumu, pēc Saeimas komisiju pieprasījuma, vai arī vismaz divu frakciju vadītāju vai vadītāju vietnieku parakstīta attiecīgo frakciju ierosinājuma, kuru parakstījuši kopumā 20 Saeimas deputāti.

Jauno dienestu veidos tā vadītājs, pētnieki, kā arī Bibliotēkas vadītājs un darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!