Piektdien, 29. jūnijā, uz "Lampas" skatuves "Apgaismo" norisinājās "Delfi" un "Rīgas Laiks" rīkotā diskusija "Kā iespējama uzticēšanās starp Austrumiem un Rietumiem?" Tajā "Rīgas Laika" izdevējs Arnis Rītups sarunājās ar pazīstamo Krievijas polittehnologu Jefimu Ostrovski, kā arī vienu no Krievijas vadošajiem speciālistiem Ķīnas jautājumos Broņislavu Vinogrodski.
Diskusijas centrā: uzticēšanās. Rēķinoties ar pēdējos gados pieaugošo neuzticēšanās spriedzi starp Rietumiem, par kuru karognesi uzstājas ASV, un Austrumiem, kurus galvenokārt pārstāv Krievija un Ķīna, var rasties pamatotas šaubas, vai pastāv pietiekams pamats atgriezties pie uzticēšanās.

Sarunas laikā Ostrovskis uzsvēra, ka lielvaru attiecībās jāatgriež intelekts.

Sestdien, pulksten 16.00, uz skatuves "Dots" notika "Delfi" un žurnāla "Rīgas Laiks" rīkotā saruna "Uzticēšanās krīze Rietumos?" Tajā piedalījās bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un startapu mentors Džonatans Hovards.

Sarunu festivāls "Lampa" pirmo reizi Cēsu pils parkā notika 2015. gadā. Pasākums, kā skaidro organizatori, paredzēts visiem, kas vēlas uzzināt un sarunāties par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem. Diskusijas uz vairākām skatuvēm ierasti skar demokrātijas vērtību, kā arī pilsoniskās sabiedrības spēka, vājuma un izaicinājumu apspriešanu.

Sarunu festivāls šogad tiek aizvadīts uzticēšanās zīmē, tādēļ arī nozīmīga sarunu daļa veltīta tieši uzticēšanās tēmai, iepriekš skaidroja pasākuma organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!