Vētras visspēcīgāk postītajās pašvaldībās – Dobelē, Tukumā, Augšdaugavā, Madonā un Jelgavā – vietvaras steidz pildīt valdības paģērēto vētras radīto zaudējumu mērīšanu naudas izteiksmē. Tas bija jāpaveic līdz 17. augustam. Dažviet pabalsti mājokļu atjaunošanai iedzīvotājiem jau maksāti. Tikmēr citviet – pieteikumi pat nebija skatīti.

Kalkūnes pagastā spēcīgās vētras nestā krusa nesaudzīgi bojājusi ap 400 dzīvojamo ēku vasarnīcu kooperatīvos. Izsisti logi, sadauzīti jumti, nolobīts ārsienu krāsojums. Pagasta pārvaldes māja izsprukusi sveikā, jo epicentrs virzījies pārsimt metrus nostāk. Tomēr Kalkūnes vadītājam Osvaldam Kursītim sirds ir smaga – kokiem vētra un krusa nositusi visas lapas. "Rudenī nebūs ko vākt," viņš saka. Zemnieku iekoptie lauki izskatās gluži kā pēc sniega kušanas: melni un dubļaini.

Naudu dos jumta remontam

Valdības noteiktajam pabalstam mājokļa atjaunošanai pēc vētras Augšdaugavas novadā, un arī Kalkūnē, varēja pieteikties līdz 16. augusta pulksten 12. Vietvarā trešdien vēl nevarēja precizēt, cik iesniegumu saņemts. Katru no tiem rūpīgi vērtēšot pirms izmaksāt valdības noteiktos 20 eiro par katru atjaunojamās platības kvadrātmetru, un ne vairāk par 3000 eiro vienam mājoklim. Tiesa gan, Augšdaugavas novada iedzīvotāji var pretendēt uz atbalstu tikai jumta atjaunošanai, tā nolemts domes sēdē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!