Foto: Privātais arhīvs

Adventes vainagos iedegusies pirmā svece, kas vēsta, ka sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Arī Daugavpils centrā, Skulptūru skvērā, uzstādīta instalācija - Adventes vainags. Šobrīt tajā deg viena svece, bet ar katru nedēļu gaismas kļūs arvien vairāk, portālam "Delfi" vēsta pašvaldības pārstāve Līga Korsaka.

Jau 5. decembrī plkst. 17.00 sāksies svētki Vienības laukumā - Iedegsies lielā Ziemassvētku egle un durvis vērs Rūķu namiņš, kur būs iespēja piedalīties dažādās meistardarbnīcās, apmeklēt koncertus, tikties ar Salavecīti un multfilmu varoņiem, kā arī priecāties par pašiem namiņa saimniekiem – rūķīšiem.

Rūķu namiņš būs atvērts līdz 7.janvārim katru dienu no plkst. 12 līdz 19 (31.decembrī plkst. 12 – 15, 1.janvārī plkst. 14 – 17). Līdzās jaukajiem namiņa iemītniekiem brīvdienās un svētku dienās savas meistardarbnīcas un koncertus piedāvās bērnu un jauniešu centrs "Jaunība", poļu, lietuviešu, vācu, ukraiņu, krievu un baltkrievu kultūras biedrības, Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrs, biedrība "Radošā Kaste", ChuCha ChaCha Kids Club un Tatjanas Basovas vokālā studija. No 25.decembra Rūķu namiņa apmeklētājiem būs iespēja tikties arī ar Salavecīti un dažādiem multfilmu varoņiem.

Svētku laikā, no 5.decembra līdz 7.janvārim, Vienības laukumā darbosies arī atrakcijas bērniem. Tās būs atvērtas katru dienu plkst. 10 – 21. Bez maksas karuseļi bērniem būs pieejami 5.decembrī no plkst. 12 līdz 19 un 26.decembrī no plkst. 10 līdz 17.

Savukārt tiem, kas vēlas iegādāties svētku dāvaniņas, būs iespēja Vienības laukumā apmeklēt Ziemassvētku tirdziņu, kas darbosies līdz 7.janvārim darba dienās no plkst. 14 līdz 19, brīvdienās no plkst. 12 līdz 16, bet 31.decembrī no plkst. 11 līdz 15. Eglīšu tirdziņš Vienības laukumā darbosies no 15.decembra līdz 30.decembrims darba dienās no plkst. 14 līdz 19, brīvdienās no plkst. 12 līdz 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!