Foto: F64
Līdz ar pirmās svecītes iedegšanu Adventes vainagā, pilsētas laukumos tiek atklāti svētku tirdziņi, kur varam iedvesmoties dāvanu iegādei, nobaudīt saldās piparkūkas, sasildīties ar karstvīnu vai vienkārši vairot svētku sajūtu. Kur šogad Rīgā meklēt Ziemassvētku tirdziņus, un kādas aktivitātes tajos gaidāmas?

Pašā Vecrīgas sirdī, Doma laukumā, arī šogad varēsim sastapt Ziemassvētku tirdziņu, turklāt tas būs baudāms līdz pat 9. janvārim, tāpēc svētku sajūtu varēs tvert gana ilgi. Kā ierasts, Doma laukuma tirdziņš priecēs ar dažādām izklaidēm, sākot ar improvizācijas pasakām, folkloras kopu, kvartetu, un solistu priekšnesumiem, un beidzot ar amatnieku izstrādājumu, cienastu un dāvanu darinājumiem. Darba dienās tirdziņš atvērts no plkst. 10:00 līdz 20:00, piektdienās, sestdienās plkst. 10:00-22:00, 23.decembrī - no plkst. 10:00 līdz 22:00, 24.decembrī - no plkst. 10:00 līdz 18:00, savukārt 31.decembrī - no plkst. 10:00 līdz 02:00.

Šogad ar vizuālām pārmaiņām sevi piesaka svētku tirdziņš Līvu laukumā, kur daudzkrāsaino laternu gaismā, savus mākslas darbus un darinājumus piesaka Latvijas amatnieki un mākslinieki. Nogurdinātos tirdziņa apmeklētājus priecēs dažādi gardumi un noskaņas mūzika, bet bērni var piedalīties dažādās aktivitātēs - dziedāt, dejot, skaitīt dzejoļus un saņemt dāvaniņas no Ziemassvētku vecīša. Tirdziņš atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 19:00.

Ne tikai vecpilsētā, arī pilsētas vēsturiskajā centrā, Esplanādē, var sākt baudīt svētku noskaņu tur esošajā tirdziņā, kur apmeklētājus gaida dažādi lauku gardumi, vietējo amatnieku darinājumi, dziesmas, saldumi un svētku atmosfēra. Esplanādes Ziemassvētku tirdziņš norisināsies līdz pat 9. janvārim. Tirdziņš atvērts katru dienu no plkst. 11:00 līdz 19:00.

Modes un dizaina novērtētājiem Berga Bazārs ir izveidojis specializētu tirdziņu pilsētnieku gaumei un vajadzībām. Skaisti modes aksesuāri, rotaslietas, oriģinālas bērnu rotaļlietas, mājās gatavota kosmētika un citi dabas līdzekļi, kas lieliski pieskaņoti Ziemassvētkiem. Tirdziņš atvērts tikai sestdienās plkst. 10:00-16:00.

Iepretim Rātslaukumam, brīvdabas atpūtas parkā ''Egle'' ierīkots amatnieku tirdziņš, kur meklējamas vietējo mākslinieku un daiļamatniecības meistaru idejas ar pārsteidzošu izdomu, materiālu un formu bagātību. ''Egle'' svētku tirdziņš norisinās līdz pat decembra pēdējai dienai. Tirdziņš atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 18:00

Arī līdzās saules apspīdētajai Daugavas promenādei, Spīķeru kvartāla laukumā, no 12. decembra līdz 14. decembrim norisināies Ziemassvētku tirdziņš. Darba laiks - 11:00-17:00.

Ar katru arvien kuplākā pulciņā tiek apmeklēta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu izstāde – gadatirgus ''Jarmarka'', kur var iepazīt krāšņu un daudzveidīgu piedāvājumu. Oriģinālas idejas, māksliniecisks izpildījums, mainīgs piedāvājums un neparastas idejas gaida Latvijas Mākslas akadēmijas lielajā aulā no 17. decembra līdz 30.decembrim. Tirdziņš atvērts katru dienu plkst. 11:00-20:00, taču 24.-26. decembrī tas būs slēgts.

Bērnu un jauniešu sporta centrā ''Daugavas sporta nams'' norisināsies invalīdu amatnieku, mājražotāju izstrādājumu Ziemassvētku tirdziņš, kur ar lielāko mīlestību tiek sagādātas gan gardas, gan praktiski noderīgas dāvanas. Tirdziņš tiks atvērts 13.-21. decembrī no plkst. 09:00 līdz 19:00.

Pārdaugavas iedzīvotāji jau zina, ka Kalnciema kvartāla tirdziņš, kā vienmēr patīkami pārsteidz ar Ziemassvētku sajūtu sniegšanu. Latvijas zemnieku, mājražotāju gardumi, juvelierizstrādājumi, interjera priekšmeti, oriģinālas dāvanas un rotājumi arī šogad tradicionāli gaida svētku svinētājus Pārdaugavas pusē. Tirdziņš atvērts sestdienās un svētdienās, plkst. 10:00-16:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!