Pirmajā adventē ar grupas "Auļi" uzstāšanos, ugunsšovu un bērnu radošo sveču darbnīcu, Vecrīgas Līvu laukumā oficiāli tika atklāts amatnieku Ziemassvētku tirdziņš un "Sveču istabas" Mīlestības egle, kas iecerēta kā īpašs pārsteigums rīdziniekiem un pilsētas viesiem.

Šajā gadā tradicionāli cirsto un plastmasas bumbuļiem rotāto egli Līvu laukumā ir nomainījis dizainera Kaspara Riekstiņa vides mākslas objekts "Mīlestības egle". Trīspadsmit metrus augsto un stilizēti no ēvelētiem egles dēļiem darināto Ziemassvētku simbolu rotā 60 kalēja Aivara Oleksāna darinātie metāla lukturi, kuros līdz pat Jaunajam gadam degs īstas Latvijā ražotas sveces.

"Mīlestības egles" idejas īstenotājs ir uzņēmējs Raimonds Ungurs, kuram, jau vairākus gadus organizējot Līvu laukuma Ziemassvētku tirdziņu un šogad Vaļņu ielā atverot "Sveču istabu", radās doma "spēkus" apvienot un radīt mūsdienu Latvijas vēsturē pirmo publisko Ziemassvētku egli, rotātu ar dabīgi degošām svecēm, portālam "Delfi" vēsta projekta pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!