Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pateicās vēlētājiem par atbalstu un norādīja, ka šajās vēlēšanās pirmoreiz tika vērtēts apvienības darbs valdībā, bet jaunajā koalīcijā varētu būt arī Latvijas Reģionu apvienība, viņš sacīja portālam "Delfi".

Viņš atzina, ka provizoriskie rezultāti rada, ja ne bažas, tad zināmu piesardzību, taču atzina, ka par koalīciju nobalsoja pietiekami daudz cilvēku.

"Vēlētāju aktivitāte ir lielāka nekā daudzi prognozēja. Kopumā lielu gandarījumu rada tas, ka cilvēki gāja un balsoja. Ņemot vērā, ka lielajās Eiropas Savienības valstīs vēlētāju aktivitāte ir problēma, tad 55% aktivitāte ir pietiekama laba," norādīja Dzintars.

Provizorisko vēlēšanu rezultāti viņam neradot pārsteigumus: "Ceru, ka tā tas arī paliks un nebūs nekādu pārsteigumu attiecībā uz Latvijas Krievu savienību. Uz to, ka Reģionu apvienība ieguva vairāk balsu nekā Sudrabas partija, mēs skatāmies pozitīvi. Ir mazāk balsu, kas nav izšķiestas pretēji vēlētāju gribai. Izmestas balsis par Šlesera partiju, par Repšes partiju."

Dzintars norādīja, ka, ja rezultāti saglabāsies esošajā līmenī, tad tas būs ļoti augsts novērtējums, jo pirmoreiz Nacionālās apvienības darbs tiek vērtēts valdībā. "Līdz šim mēs kandidējām kā ārpus partijas organizācija, bet 11. Saeimas vēlēšanās - kā opozīcijas partija."

Tāpat viņš atzina, ka priekšvēlēšanu kampaņā apvienība iztērēja būtiski mazāk līdzekļu nekā konkurenti. Attiecībā uz gaidāmās koalīcijas aprisēm Dzintars sacīja, ka nevēlas būt kategorisks pret jauno partiju iekļaušanu, taču norādīja, ka, visticamāk, koalīcijā varētu iekļaut Reģionu apvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!