Foto: Kadrs no video

Bezpilota lidaparāti otrdien uzbrukuši Irānas parauga dronu "Shahed" komplektācijas rūpnīcai Krievijas Tatarstānas Republikas Jelabugā, nodarot ražotnei būtiskus bojājumus, vēsta medijs "RBK-Ukraina".

Jelabuga atrodas vairāk nekā 1000 kilometru attālumā no Ukrainas.

Par to, ka noticis uzbrukums kādam uzņēmumam Jelabugā, otrdien no rīta ziņoja Krievijas propagandas aģentūra TASS. Savukārt "RIA Novosti" uzsvēra, ka ražošanas process neesot traucēts.

Tatarstānas varasiestādes ziņo, ka triecienā Jelabugā cietuši vismaz seši cilvēki, vēsta "Interfax". Trīs no tiem hospitalizēti.

Savukārt "RBK-Ukraina", atsaucoties uz saviem avotiem, raksta, ka uzbrukumu dronu ražotnei sarīkoja Ukrainas militārais izlūkdienests (GUR) un ka trieciena rezultātā ir būtiski ietekmēta ražošanas jauda. Krievijā Irānas "Shahed" droni tiek ražoto ar nosaukumu "Geraņ-2".

Oficiāli Kijiva par konkrētiem uzbrukumiem Krievijas teritorijā parasti neziņo.

Pērn ASV mediji ziņoja, ka Jelabugā plānots masveidā ražot Irānas parauga kamikadze dronus. 2023. gada februārī "Wall Street Journal" rakstīja, ka Maskava un Teherāna izstrādā plānus par dronu rūpnīcas celšanu Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!