Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV eksprezidenta Donalda Trampa popularitāte gados jaunāku cilvēku vidū ir palielinājusies salīdzinājumā ar šo pašu pirmsvēlēšanu posmu pirms četriem gadiem, raksta "Politico".

Ceturtdien publicētajā "Harward Youth" aptaujā pašreizējais Baltā nama saimnieks Džo Baidens apsteidz Trampu (45% pret 37%) to vēlētāju vidū, kas ir vecumā no 18 līdz 29 gadiem, bet 16% no šīs sabiedrības grupas vēl nav izlēmuši, par ko balsos novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Šī 8 procentpunktu starpība ir daudz mazāka nekā šajā brīdī pirms 2020. gada vēlēšanām, atzīmē medijs. Tobrīd Baidens apsteidza Trampu par 23 procentpunktiem jauniešu vidū.

Baidena pārsvars palielinās, ja respondentu grupa ir ierobežota un aptaujāti tiek tikai reģistrētie un iespējamie vēlētāji. Tomēr viņa 19 punktu pārsvars pār Trampu starp šiem vēlētājiem ir ievērojami mazāks nekā viņa 30 punktu pārsvars pirms četriem gadiem.

Aptaujas šobrīd rāda, ka novembrī gaidāma sīva cīņa starp Baidenu un Trampu. Portāla "RealClearPolitics" vairāku aptauju vidējie rādītāji liecina, ka Trampam valsts mērogā ir pavisam neliels pārsvars pār savu konkurentu (0,5 procentpunkti). Tiesa, eksprezidenta pārsvars ir lielāks tajos štatos, kuros parasti izšķiras ASV prezidenta vēlēšanu rezultāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!