Foto: Imago Images/Scanpix/LETA

Lielbritānijas ekspremjere Liza Trasa pirmdien intervijā publiski pauda atbalstu ASV politiķim Donaldam Trampam, norādot, ka viņasprāt, republikānim ir jāuzvar novembrī paredzētajās Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās, raksta "Politico".

"Es nedomāju, ka [pašreizējais ASV prezidents Džo] Baidens ir īpaši atbalstījis Apvienoto Karalisti. Es domāju, ka viņš bieži ir ES pusē. Un es noteikti domāju, ka vēlētos Baltajā namā redzēt jaunu prezidentu," sacīja Trasa. Uz jautājumu, vai nākamajam ASV priekšstāvim vajadzētu būt Trampam, ekspremjere atbildēja apstiprinoši.

Trasa, kura britu premjeres amatā pavadīja īsāko laika posmu valsts vēsturē, pagājušajā gadā pauda cerību, ka "2024. gadā kāds republikānis tiks atgriezts Baltajā namā".

Trasa sacīja, ka Trampa kā prezidenta politika "patiesībā bija ļoti efektīva". "Viņš samazināja regulējumus, viņš samazināja nodokļus, viņš atbrīvoja ASV enerģijas piegādi. Un šī iemesla dēļ ASV ir bijusi ievērojami augstāka ekonomiskā izaugsme nekā Lielbritānijā," viņa apgalvoja.

Tramps, viņa piebilda, "bija efektīvāks, lai novērstu agresīvu režīmu paplašināšanos, un es domāju, ka mēs būtu citā pozīcijā, ja viņš tiktu pārvēlēts 2020. gadā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!