Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess atkal joko un smejas, pēc tikšanās ar prezidentu, kurš Kubā ārstējas pēc pārciestās vēža operācijas, mikroblogošanas vietnē “Twitter” paziņoja ārlietu ministrs Eliass Haua. Tās ir jaunākās pozitīvās ziņas par Čavesa veselību, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Biedri, es nāku no tikšanās ar mūsu komandieri, prezidentu Ugo Čavesu. Mēs jokojām un smējāmies. Viva Čavess!" sociālajā tīklā raksta Haua.

58 gadus vecajam Čavesam 11. decembrī kubā bija ceturtā vēža operācija, kuras laikā radās sarežģījumi. Prezidents, kurš kopš došanās uz slimnīcu nav uzrunājis vai ticies ar publiku, joprojām atrodas ārstu uzraudzībā Havanā.

Ārlietu ministrs pastāstīja, ka Čavess deva norādījumus par Venecuēlas dalību Latīņamerikas samitā, tomēr neko vairāk par tikšanās laikā runāto Haua neatklāja.

Pozitīvi par Čavesa veselību svētdien jau izteicās Venecuēlas viceprezidents Nikolass Maduro, paziņojot, ka "pēcoperācijas periods ir beidzies" un ir sācies jauns ārstniecības posms. Tāpat Maduro izteica cerības, ka Čavess drīz varēs atgriezties Venecuēlā.

Jau vēstīts, ka 11. decembrī Čavesam kubā notika ceturtā vēža operācija. Pirms tam prezidents izvirzīja Maduro par savu iespējamo pēcteci.

Čavess, kas jūlijā nosauca sevi par "pilnīgi" izveseļojušos no vēža, 7.oktobrī tika ievēlēts prezidenta amatā uz jaunu termiņu no 2013. līdz 2019.gadam. Maduro, kurš pēdējos sešus gadus bijis ārlietu ministra amatā, pēc šīm vēlēšanām tika iecelts par viceprezidentu un pašlaik pilda abus amatus.

Veselības problēmu dēļ Čavess nevarēja piedalīties inaugurācijas ceremonijā, kas bija paredzēta 10. janvārī, lai sāktu savu ceturto prezidentūras termiņu. Venecuēlas parlaments un Augstākā tiesa nolēma atlikt inaugurāciju, līdz prezidenta veselības stāvoklis uzlabosies.

Tikmēr opozīcija uzskata, ka ilgstošās prezidenta prombūtnes dēļ Nacionālās asamblejas spīkeram būtu jāpārņem vadība un 30 dienu laikā jāsarīko jaunas prezidenta vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!