Foto: AFP/Scanpix

Mali ziemeļu pilsēta Timbuktu pēc islāmistu kaujinieku aiziešanas no tās jau trīs dienas ir bez elektroenerģijas un dzeramā ūdens, ceturtdienas vakarā paziņoja iedzīvotāji un amatpersonas.

"Ūdens nav. Cilvēki ir aizgājuši, un islāmisti arī. Tā ir spoku pilsēta," sacīja pašvaldības ierēdnis Moktars uld Kerijs.

Kāds iedzīvotājs apstiprināja šo informāciju, sakot, ka pilsētā "trīs dienas nav bijusi elektroenerģija un dzeramais ūdens".

Ziņu avots reģionālos drošības spēkos sacīja, ka islāmisti pārgrupējas Kidalas apgabalā Mali galējos ziemeļaustrumos.

Islāmisti Timbuktu pilsētā uzturēja elektroenerģijas un ūdens apgādi, lietojot strāvas ģeneratorus. Pēc viņu aiziešanas elektroenerģijas un ūdens apgāde ir pārtraukta, sevišķi tāpēc, ka kaujinieku degvielas rezerves tika iznīcinātas Francijas gaisa spēku triecienos.

Francijas lidmašīnas svētdienas vakarā bombardēja grupējuma ""Al Qaeda" Islāma Magrebā" (AQIM) bāzi pie Timbuktu, sagraujot privātmāju, kas bija piederējusi Lībijas diktatoram Muammaram Kadafi un kuru islāmisti izmantoja par savu štābu.

Teiksmainā karavānu pilsēta Timbuktu Sahāras tuksneša malā gadsimtiem ilgi bija svarīgs islāma zināšanu centrs. Islāmisti, kas pagājušā gada pavasarī ieņēma Mali ziemeļus, ieviesa brutālu šariata versiju un iznīcināja senas svētnīcas Timbuktu pilsētā, izpelnoties starptautisku sašutumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!