Foto: stock.xchng
Nule kā mirušo oligarhu Borisu Berezovski varētu ļaut apbedīt Krievijā, ja tāds lūgums no tuvinieku puses tiks izteikts, atsaucoties uz Kremļa pārstāvja Dmitrija Peskova teikto, vēsta portāls "NEWSru".

Portāls atgādina, ka Krieviju Berezovskis pameta 2000.gadā pēc konflikta ar prezidentu Vladimiru Putinu. Lielbritānija deva viņam politisko patvērumu un kopš tā laika viņš tur dzīvoja.

"Ja tiks saņemts šāds lūgums, tad arī skatīsimies. Vērtēsim, kas to būs izteicis un kam tas tiks adresēts, tad arī Maskavā tiks pieņemts lēmums," sacījis Peskovs, aicinot nesteigties ar secinājumiem. Kremļa runasvīrs arī atzinis, ka procedūra, kura būtu ievērojama šinī gadījumā, viņam nav zināma.

Aģentūra "Interfakss", atsaucoties uz kādu tuvu biznesmeņa ģimenes locekli, vēsta, ka pagaidām jautājums par Berezovska atdusas vietu nav izlemts. "Ģimenē pagaidām nezina, kad beigsies nāves apstākļu izmeklēšana un būs zināmi nāves iemesli," vēsta aģentūra, norādot, ka tāpēc arī nav zināms, kad notiks oligarha bēres.

Jau vēstīts, ka 67 gadus vecās Berezovska līķis atrasts sestdien, 23.martā. Likumsargi pagaidām nav nosaukuši vīrieša nāves iemeslus, bet norāda, ka nav atrastas liecības, ka ar nāvi būtu saistīta vēl kāda persona.

Pirmdien iecerēts veikt līķa sekciju, kurā atklāsies patiesie nāves iemesli. Policijas eksperti piesardzības dēļ svētdien pārbaudīja, vai mājā nav bīstamas ķīmiskas un radioaktīvas vielas. Tās netika atrastas.

2003.gadā Berezovskim sekmīgi izdevās tiesā apstrīdēt Maskavas prasību viņu izdot, iegūstot politisko patvērumu Lielbritānijā.

Žurnāls "Forbes" 2008.gadā Berezovska kapitālu novērtēja par 1,3 miljardiem dolāru. Berezovskis savas bagātības sāka gūt līdz ar PSRS sabrukumu. 1989.gadā viņš izveidoja uzņēmumu "LogoVaz", kas tirgojās ar no ārvalstīm atsauktiem "Vaz" markas automobiļiem, bet 1991.gadā kļuva par oficiālo Vācijā ražoto automašīnu "Mercedes-Benz" importētāju Krievijā.

Berezovskis darbojies arī banku sektorā, bet 90.gadu beigās apmēram gadu bija arī Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!