Foto: AFP/Scanpix

Neilgi pirms nāves Anglijā dzīvojušais Krievijas miljardieris Boriss Berezovskis ar kādu savu tuvu draugu pārspriedis pašnāvības iespēju, raidsabiedrībai BBC atklājis oligarha draugs, kura vārds netiek atklāts.

Viņš pastāstījis, ka kādā tikšanās reizē miljonārs pieminējis pašnāvības iespēju, taču toreiz sarunas biedrs to nav uztvēris nopietni. Berezovska draugs BBC arī atzinis, ka uzņēmējs tobrīd lietojis antidepresantus. 

Jau vēstīts, ka autopsijā secināts – Berezovska nāves iemesls ir pakāršanās. Patologi nav atraduši nekādus pierādījumus, kas liecinātu par vardarbīgu cīņu, vēsta BBC.

67 gadus vecā Berezovska mirstīgās atliekas viņa miesassargs atrada sestdien, 23.martā, viņa mājās Askotas pilsētiņā Berkšīrā netālu no Londonas. Ārvalstu mediji ziņoja, ka uzņēmējs pēdējos mēnešus ārstējies no depresijas un domājis par nāvi.

Policijas eksperti piesardzības dēļ svētdien pārbaudīja, vai mājā nav bīstamu ķīmisku un radioaktīvu vielu. Tās netika atrastas.

2003.gadā Berezovskim sekmīgi izdevās tiesā apstrīdēt Maskavas prasību viņu izdot, iegūstot politisko patvērumu Lielbritānijā. Žurnāls "Forbes" 2008.gadā Berezovska kapitālu novērtēja par 1,3 miljardiem dolāru. Berezovskis savas bagātības sāka gūt līdz ar PSRS sabrukumu. 1989.gadā viņš izveidoja uzņēmumu "LogoVaz", kas tirgojās ar no ārvalstīm atsauktiem "Vaz" markas automobiļiem, bet 1991.gadā kļuva par oficiālo Vācijā ražoto automašīnu "Mercedes-Benz" importētāju Krievijā.

Berezovskis darbojies arī banku sektorā, bet 90.gadu beigās apmēram gadu bija arī Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!